Udgivet i

Danske lærlinge til verdens ledere på COP27: Vi skal uddannes i handlekraft til bæredygtighed

Det danske projekt ’Lærlinge for bæredygtighed’ kommer med et opråb til verdens ledere, når de samles den 15. november til den 27. klimakonference i Sharm El Sheikh.

”Jeg har tænkt mig at gøre COP27-deltagerne opmærksomme på, hvordan vi som tømmerlærlinge kan bidrage til den bæredygtige udvikling igennem vores arbejde. Det kræver handlekraft at omstille os i forhold til verdensmålene, og det kræver, at vi i større grad ser håndværk som en vidensform,” siger David Rangan, der er projektleder på projekt ’Lærlinge for bæredygtighed’.

David er som repræsentant og bestyrelsesmedlem for RCE-Denmark inviteret af UN University og Global RCE Network (UNU-IAS) til at præsentere erfaringerne fra det danske projekt på COP27 i Egypten.

Lærlinge for bæredygtighed har undersøgt om, og hvordan, verdensmålene for bæredygtig udvikling kan omsættes til handlekompetencer hos lærlinge på tømreruddannelsen, så de kan deltage i den bæredygtige omstilling. Bag pilotprojektet står Videncenter for håndværk – design og arkitektur samt Forum for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling/RCE Denmark.

Håndværk er viden

I talen på COP27 vil David Rangan gøre deltagerne klogere på forbindelsen mellem de træer, vi bygger med, og menneskene, som bygger. Han vil tale om, hvordan vi kan inspirere til handlekraft, samt adressere håndværk som en vidensform. Og så har han masser af idéer og inputs med verdens statsledere og ledere indenfor lobby- og interesseorganisationer – direkte fra danske tømmerlærlinge.

Du kan følge David Rangans tale på COP27 den 15. november fra kl. 10.00 dansk tid på live stream her.

Læs mere om eventet på COP27: https://unfccc.int/climate-action/action-hub-events-at-cop-27#Tuesday-15-November—Energy–Action-for-Climate-Empowerment-

Læs mere om Lærlinge for bæredygtighed: https://nextkbh.dk/media/3915/erfaringer-fra-laerlinge-for-baeredygtighed.pdf

For yderligere information, kontakt:

David Rangan, projektleder Videnscenter for Håndværk – Design og Arkitektur & bestyrelsesmedlem Forum for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling / RCE-Denmark

Tlf.: 52524262

Mail: dara@nextkbh.dk