Global RCE Network

I 2002 vedtog FNs generalforsamling en resolution bebudende et årti for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UNDESD 2005-2014), baserende på Johannesburg-implementeringsplanen. FN Videnskabelige og Kulturelle organisation (UNESCO), det ledende organ for UNDESD, understregede behovet for at orientere den eksisterende uddannelse mod bæredygtighed.

I 2003 som reaktion på FN-resolution om UNDESD, United Nations University Institute for Advanced Study of Sustainability (UNU-IAS) lancerede projektet vedrørende undervisning i bæredygtig udvikling (UBU), med økonomisk støtte fra det Japanske miljøministeriet. De har designet UBU projektet og implementerer forsknings- og udviklingsaktiviteter gennem to flagskibsinitiativer: et globalt multi-entresant globale netværk af regionale ekspertisecentre (RCEs) på UBU og et netværk af videregående uddannelsesinstitutioner kaldet fremme af bæredygtighed i Postgraduate Uddannelse og Forskning Network (ProSPER.Net (link er ekstern)).

Bevægende sig fremad, har UNESCO nu fremlagt køreplanen for Implementering af det globale handlingsprogram (GAP) om UBU med sine fem prioriterede indsatsområder: fremme politikken ved at integrere UBU, omdanne læring og uddannelse miljøer ved hjælp af hel-institutionen tilgang, opbygge kapacitet af pædagoger og undervisere, bemyndigelse og mobilisere unge, og endelig accelererende bæredygtige løsninger på lokalt plan. På alle niveauer i samfundet, RCEs spiller en afgørende rolle i gennemførelsen af ​​disse mål ved hjælp af deres lokalkendskab og globale netværk.

I november 2016 har 157 RCEs officielt blevet anerkendt af United Nations University verdensplan. Den globale RCE servicecenter har hovedkvarter på UNU-IAS, hvorfra der ydes den bistand til de enkelte RCEs og letter deres kommunikation og vidensdeling.